2 Design trends voor 2019

De sfeer die je neerzet tijdens een evenement heeft een grote invloed op de beleving van de bezoekers. Deze sfeer kun je creëren door een locatie te kiezen met een bepaalde uitstraling. Maar wat nu als je gekozen hebt voor een locatie met een neutrale uitstraling zoals een nieuw hotel of een ruimte in een zalencentrum? Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om een specifieke sfeer aan te brengen om een totaalbeleving te creëren. Vandaag kijk ik met Renee van Schie, van David van Schie Party Rental naar de twee grootste trends op Designgebied voor 2019.

Trend 1, industrieel

De industriële trend is misschien niet heel nieuw, maar zet zich onverminderd voort in 2019. Belangrijkste ontwikkeling binnen deze trend is dat hij nu warmer en huiselijker wordt door de bekende materialen als staal en hout te combineren met vloerkleden en lederen chesterfieldbanken. Door gebruik te maken van deze stoere materialen in combinatie met kleuren als zwart, turquoise en oker geef je iedere ruimte een industriële look and feel.

Event design trend industrieel

Trend 2, Botanisch

De botanische trend is ook zeer populair dit jaar en wordt vaak gebruikt om ruimtes die erg groot zijn of aanvoelen kleiner en sfeervoller te maken. Door het gebruik van natuurlijke materialen als (hang)planten, hout, riet en de kleur groen wordt iedere ruimte omgetoverd tot een sfeervolle en knusse plek, geschikt voor jouw evenement. Wat ook typerend is voor de botanische trend is de luxe gedekte tafels. Mooi aangekleed met glaswerk, karaffen, kandelaar, kaarsen, rieten placemats en houten serveerplanken. Die erg uitnodigen om plaats te nemen voor een heerlijke maaltijd.

Event design trends botanisch

Hoe bepaal je welke aankleding je nodig hebt?

Voordat je een keuze maakt voor een bepaalde stijl en producten gaat bestellen is het van belang antwoord te hebben op de volgende vragen:

 • Hoe groot is de ruimte die aangekleed moet worden?
 • Hoeveel personen verwacht je?
 • Wil je mensen laten zitten, staan of beide?
 • Wil je hoog of juist laag meubilair?
 • Wat voor meubels heb je nodig?
 • Hoeveel meubels heb je nodig?

 

Met antwoorden op deze vragen wordt het een stuk makkelijker de juiste aankleding te bestellen. Vervolgens ga je kijken naar welke sfeer je wilt uitstralen tijdens het evenement en welke meubels daar het beste bij passen.

 

Tips van Renee

 1. Neem de aankleding van de ruimte mee in je planning en zorg ervoor dat je deze uiterlijk zo’n 2 maanden voor het evenement reserveert. Zo voorkom je dat je onverhoopt mis grijpt.
 2. Kies 1 stijl en voer deze consequent door. Zo hanteer je een duidelijk thema en creëer je echt de sfeer die je wilt neerzetten.
 3. Communiceer alle details over de locatie met jouw verhuurpartij om de op- en afbouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan zaken als toegankelijkheid, contactpersoon etc.
 4. Maak ook duidelijke afspraken over de op- en afbouw. Wie doet wat?
 5. Kies voor een flexibele leverancier die met je meedenkt en zich aan jouw schema kan aanpassen.

 

Organiseer jij binnenkort een evenement en wil jij ook graag die totaalbeleving neerzetten? Neem dan nu contact met mij op. Ik help je graag!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *