Ook op zakelijk gebied hebben gasten steeds meer behoefte aan keuzevrijheid. Hiermee wordt de scheidingslijn tussen zakelijke en publieke events steeds kleiner. Een trend die perfect in speelt op die behoefte aan keuzevrijheid is het Congrestival.

Mensen willen kunnen kiezen naar welke sprekers ze gaan en als het even kan ook in welke volgorde. Ze willen zelf kunnen kiezen wanneer ze zin hebben om iets te eten of drinken. En wanneer je een interessante prospect tegenkomt om mee te netwerken heb je nu eenmaal ook niet voor het zeggen. Al met al zijn flexibiliteit en keuzevrijheid de sleutelwoorden in dit verhaal.

Het Congrestival speelt perfect in op deze behoeften. Maar hoe zorg je er nu voor dat zoveel mogelijk mensen alle presentaties en/of workshops bijwonen? Nou, dat doe je als volgt; je stelt een programma samen met bijvoorbeeld drie, vijf of zeven verschillende onderdelen. Afhankelijk van hoe lang jouw congrestival duurt uiteraard. Zorg ervoor dat alle onderdelen minimaal drie a vier keer terugkomen in het programma. Zo kunnen de bezoekers zelf bepalen welke presentaties zij het liefste volgen en in welke volgorde ze dit willen doen.

Nu hoor ik je denken; maar hoe zit dat dan met de sprekers? Die moeten zo hun presentatie meerdere keren geven en veel meer tijd in hun agenda vrijhouden. Ja, dat klopt inderdaad. Maar dit brengt ook weer nieuwe kansen met zich mee. De spreker bereikt op deze manier bijvoorbeeld een groter publiek. Wat voor hem of haar ook weer meer bereik, volgers, prospects en /of naamsbekendheid oplevert. Uiteindelijk ben je als spreker op een event toch al een groot deel van je dag kwijt. En het kost je niet meer voorbereiding om op dezelfde dag meerdere malen dezelfde presentatie te geven. De spreker wordt gedurende dag hooguit beter in het geven van zijn presentatie.

Vergeet ook vooral de gezellige sfeer van het festival gedeelte niet. Door verschillende foodstands en bars in te richten waar gasten op ieder gewenst moment iets te eten en drinken kunnen krijgen geef je nog meer dat gevoel van keuzevrijheid. Richt ook knusse zithoekjes in waar mensen even rustig kunnen zitten om te netwerken en je Congrestival is compleet.

Door het beste van twee werelden te combineren geef je jouw bezoekers zowel een mooi kennisverreikend programma als een gezellige sfeer en inspirerende beleving en ervaring.

Binnenkort ook een Congrestival organiseren? Neem dan nu contact op en maak er samen met ons een onvergetelijk event van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *