De tijd van de standaard zaal met stoelen in theater opstelling en PowerPoint presentatie is voorbij. Bezoekers van events “been there”en “seen that” telkens weer de afgelopen jaren. Creative Design is dan ook het kleine zusje van de trend Meeting Design. Waar het bij Meeting Design gaat over het prikkelen van zowel lichaam als geest om zo het leren te stimuleren. Gaat Creative Design over specifiek de aankleding en belichting van je zaal. Dit om het leerproces en de beleving op een positieve manier te be├»nvloeden. Maar wat moet je dan doen om dat te bereiken?

Denk bijvoorbeeld eens aan ander meubilair. Gebruik bijvoorbeeld fauteuills in plaats van standaard congress stoelen. Ook kun je denken aan beanie bags om op te zitten of wat dacht je van gewoon staan aan statafels?

We zien ook dat mensen steeds vaker afgeleid zijn tijdens een presentatie door hun telefoon. gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen mm dit tot een minimum te beperken. Zorg er ten eerste voor dat de presentator op alle plekken in de zaal perfect te horen is door middel van een goede geluidsinstallatie. Ten tweede is het ook heel belangrijk dat iedereen kan zien wat er gebeurd. Maak bijvoorbeeld gebruik van meerdere projectieschermen in de zaal. Ook een mooie optie is een 360 graden scherm. Zo zuig je de bezoekers in de presentatie en dwing je ze bijna om bij de les te blijven.

Denk ook aan mooie uitlichting van je zaal. Bijvoorbeeld in de bedrijfskleuren van je organisatie. Een goedkope en effectieve manier om je zaal net even wat extra’s te geven.

Wil jij jouw event ook creatiever en inspirerender aankleden? Neem dan nu contact met ons op en ontdek wat Keyzer Events voor u kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *