Hoewel de naam je misschien doet denken aan de aankleding van je event is dit toch zeker niet het geval. Meeting Design staat namelijk voor het brengen van balans tussen fysieke elementen tijdens je event die invloed hebben op het lichaam. En intelectuele elementen die je geest voeden en prikkelen tijdens het event.

Dit klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet. Deze trend haakt namelijk in op de behoefte van de bezoeker om iets te willen leren. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat 92% van zakelijke eventbezoekers als hoofddoel heeft iets te willen leren. En om je bezoekers in staat te stellen dit op een leuke, creatieve en inspirerende manier te doen heb je Meeting Design nodig. En dit gaat veel verder dan alleen de aankleding en belichting van je zaal.

De routing van je gasten is hierbij wel heel belangrijk. Breng een persoonlijke sfeer in je event en weest creatief. Zorg ervoor dat het je gasten aan niets ontbreekt en dat aan al hun behoeften is gedacht.

1- Een dijk van een programma! Het begint bij inspirerende sprekers en uitdagende workshops die je gasten voor geen goud willen missen.

2- Een werkplek met snelle internetverbinding. We leven in een drukke samenleving en helaas gebeurt het ook als gasten op je event zijn dat er zich een “spoedje” voordoet. Om te voorkomen dat je gasten er in zo’n situatie voor kiezen om weer naar kantoor te gaan is het beter ze een werkplek te bieden waar zij kunnen doen wat ze moeten doen. Zo kunnen ze daarna weer met een gerust hart deelnemen aan je event en zorg jij ervoor dat je gasten langer op je event blijven.

3- Goede netwerk ruimte. Netwerken staat ook hoog op het lijstje als bezoekreden voor zakelijke events. Daarom is het belangrijk dat je dit ook faciliteert. Richt een inspirerende en creatieve netwerkruimte in waar gasten gedurende het hele event gebruik van kunnen maken.

4- Een relax ruimte. Sommige mensen hebben af en toe de behoefte om zich even te ontspannen en/of terug te trekken uit de mensen massa. Even hun gedachten op een rijtje te zetten of de nieuwe op gedane kennis voor zichzelf op te schrijven of uit te werken. Waar kan dit beter dan in een relaxruimte. Misschien wel massagestoelen. Na een moment van rust zijn je gasten weer helemaal fris voor het volgende programma onderdeel.

Door je gasten te bieden waar zij behoefte aan hebben en zich op hun gemak te laten voelen zullen zij langer op je event blijven en ook meer leren. Hierdoor zorg je er als eventmanager voor dat je gasten hun doel bereiken; het opdoen van nieuwe kennis. Meeting Design draagt daarom bij aan een echte win win situatie.

Meer weten over Meeting Design en hoe je dit succesvol implementeert tijden jouw event? neem dan nu contact op. Wij helpen je graag!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *