Stappenplan organiseren zakelijk evenement

Ga jij een zakelijk evenement organiseren? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat mij je dan helpen. In deze blog leg ik je stap voor stap uit waar je aan moet denken om een kwalitatief strategisch zakelijk evenement te organiseren. Een soort van plan van aanpak voor je evenement zeg maar. Lees snel verder.

Stap 1 Bepaal doelstellingen

Voordat je begint met het boeken van een zaal en de catering is het van belang om te weten wat je wilt bereiken met het evenement dat je organiseert. Wil je weten hoe je event doelstellingen opstelt? Lees dan de blog. 

Stap 2 Stel een realistisch Event budget samen

Bij het bepalen van een realistisch budget voor jouw zakelijke evenement zijn een aantal factoren van belang. Denk hierbij aan welke programmaonderdelen je wilt opnemen, welke sfeer je wilt neerzetten, hoeveel mensen je uitnodigt etc. Om je een idee te geven waar de kosten van een evenement in gaan zitten, heb ik in de blog: “Met welke event-uitgaven moet je rekening houden”, precies uitgelegd voor welke onderdelen je ongeveer hoeveel % van het budget moet reserveren. Lees snel verder

Stap 3 Kies een datum

Er komt best wel wat kijken bij het kiezen van de perfecte datum voor je evenement. Er zijn namelijk veel factoren die bepalen of een datum echt zo geschikt is als dat hij op het eerste gezicht lijkt. In de blog “zo kies je de perfecte datum”  lees je waar je rekening mee moet houden.

Stap 4 Kies een locatie

Zodra je weet wat je wilt bereiken en op welke datum je het evenement wilt laten plaatsvinden, wordt het tijd om een locatie te gaan zoeken. Maar waar moet je allemaal op letten? Welke vragen moet je jezelf en de locatie stellen? Een handig overzicht van de hele selectieprocedure vind je in de blog: 10 tips voor het selecteren van de perfecte evenementen locatie. 

Stap 5 Werk aan het inhoudelijke programma

Bij de eerste stap heb je nagedacht over wat je doelen en doelstellingen zijn voor het evenement. Deze bepalen voor een groot deel hoe de inhoud eruit moet komen te zien. Wil je mensen iets leren? Denk dan na over welk onderwerp, op welke manier en met welke spreker(s). Zijn er nog andere onderdelen die je wilt opnemen in het programma? Wil je een uitgebreid Event Design Concept laten opstellen? Hier kan ik je perfect bij helpen. Neem nu vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag!

Stap 6 Start met je Event Marketing en Communicatie.    

Zodra je weet waar en wanneer je evenement plaatsvindt en de inhoud vorm begint te krijgen is het tijd om te starten met je Event Marketing en Communicatieplan. Het organiseren van een evenement is leuk, maar als er niemand komt is dat natuurlijk een gemiste kans. Om je te helpen bij het onder de aandacht brengen van jouw evenement heb ik het perfecte Event Marketing plan voor je uitgeschreven in deze blog. 

Stap 7 Evenement Draaiboek samenstellen

Een draaiboek wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij de uitvoering van een evenement of activiteit. Maar eigenlijk is een draaiboek ook van groot belang bij de voorbereiding van het evenement. Het dwingt je namelijk goed na te denken over alle organisatorische onderdelen van een zakelijk evenement. Het is zeg maar het plan van aanpak voor jouw evenement. Om je te helpen heb ik in een blog precies uitgelegd hoe je in 3 stappen een perfect draaiboek opstelt. Op deze pagina kun je ook direct een GRATIS Draaiboek template downloaden. 

Stap 8 Bereken de Return on Investment van jouw evenement

Je investeert veel tijd en geld in de organisatie van jouw evenement. Daarom wil je weten of jouw evenement de moeite waard is geweest. Maar hoe doe je dit? In de blog “Zo bereken je de event ROI” leg ik het je stap voor stap uit. Lees snel verder. 

Door bovenstaande stappen te volgen kom je een heel eind. Heb je vragen of hulp nodig bij de organisatie van jouw evenement? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag!

Met vriendelijke groet,

Dieuwke

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *