Eventtrend 4: Unieke locaties

De laatste jaren neemt de populariteit van unieke evenementenlocaties toe. En deze trend zet zich ook in 2020 onverminderd voort. Waar een jaar of vier geleden hotels en zalencentra nog populair waren, verliest dit type locaties steeds meer belangstelling.

En zeg nou zelf, een witte zaal met systeemplafond is gewoon super saai en ongezellig.  Door een unieke locatie te kiezen, gaat je creativiteit stromen en ben je in staat buiten de kaders te denken en echt een unieke beleving te creëren.

In Nederland zijn de opties voor unieke locaties eindeloos. Industriële lofts, boerderijen, musea, kerken en meer. Zorg er gewoon voor dat je een spannende nieuwe locatie kiest die overeenkomt met jouw merk, eventdoelen en de gewenste sfeer. Houd er wel rekening mee dat unieke locaties ook zo hun uitdagingen kunnen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gebrek aan stroompunten, een beperkt wifi-netwerk, beperkt aantal toiletten etc. Zolang je er bij stil staat goed in kaart te brengen of de locatie alle voorzieningen heeft die je nodig hebt, is er voor alle uitdagingen een oplossing te vinden.

Toch biedt het ook veel kansen, zoals de mogelijkheid een unieke sfeer neer te zetten, je eigen event design te creëren en een locatie te kiezen die perfect bij de doelgroep past. Er is wellicht wat meer (denk)werk en budget voor nodig om alle voorzieningen optimaal in te richten, maar dan heb je ook wat.

Ik ben benieuwd:

  • Waar let jij op bij het selecteren van een locatie?
  • Wat is jouw favoriete type evenementenlocatie?

 

Succes met het vinden van jouw ideale locatie!

Groet,

Dieuwke

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *