2020 Eventtrend 9: Draagbare technologie

Draagbare technologie veranderd het dagelijks leven en dus ook evenementen. Er zijn steeds meer toepassingen te bedenken en draagbare technologie is nu in een fase beland waarbij hij een belangrijke invloed levert op de ervaring van bezoekers. In het artikel over Eventtrend 6 heb ik al verteld hoe technologie het planningsproces van evenementen makkelijker maakt. Vandaag zoom ik in op de voordelen van draagbare technologie om een soepele gebruikerservaring te realiseren.

Hoe draagbare technologie de ervaring verbetert

Als voorbeeld van hoe draagbare technologie de ervaringen van bezoekers aanzienlijk kan verbeteren en vereenvoudigen, gebruik ik de polsbandjes die alle opvarenden dragen tijdens de vakantie op een cruiseschip.

Dit zijn polsbandjes met RFID-technologie. En bevatten alles wat je nodig hebt voor je verblijf. Het is de sleutel voor je cabine, je betaalmiddel, het bevat je reserveringsinformatie, tickets en meer. Deze polsbandjes zorgen voor gemak. Doe eenvoudig je polsbandje om en meer heb je niet nodig. Geen gezoek naar je portemonnee wanneer je je handen vol hebt. Scan gewoon je polsband en je bent klaar. Heb je een slapend kind op je arm als je je cabine in wilt? Je raad het al, scannen die polsband en de deur gaat open. Hoe makkelijk is dat?!

De toekomst van draagbare technologie

Deze technologie wordt ook steeds meer gebruikt tijdens evenementen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Shake On en Lively. Dit zijn bedrijven die draagbare technologie leveren voor tijdens jouw evenement. Elk evenement heeft zijn eigen versie van een magische polsband. Dit zorgt voor een veel soepelere bezoekerservaring. Naast dat hij als vervanging van het muntensysteem kan werken, kunnen de bezoekers ook hun bandje gebruiken om contactinformatie uit te wisselen waardoor mensen zich kunnen concentreren op het gesprek in plaats van onhandig informatie uitwisselen.

Ook helpt deze technologie eventmanagers om inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoekers, waar mensen zich bevinden, welke plekken populair zijn en welke routes er gelopen worden. Dit helpt om real-time aanpassingen te doen om wachttijden te verkorten en de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Nu ben ik benieuwd

  • Overweeg jij om gebruik te maken van draagbare technologie?
  • Welke voordelen zijn voor jou van meerwaarde?
  • Heb jij nog tips voor draagbare event technologie?

 

Deel jou mening en tips in een comment onderaan deze pagina. Ik kijk uit naar je reactie!

Groetjes,

Dieuwke

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *