Eventtrend 2: Duurzaamheid

Op duurzame dinsdag in september van dit jaar besteedde ik al aandacht aan duurzaamheid bij de organisatie van evenementen. Eventtrend nr. 2 voor 2020 is focus op duurzaamheid.

Deze trend is niet nieuw, maar zolang er nog ruimte is voor verbetering is het maar goed ook dat deze trend op ons vizier blijft.

Als eventmanager ben je namelijk verantwoordelijk voor de impact van de evenementen die je organiseert op de omgeving en het milieu.

In 2020 gaan organisatoren holistischer te werk om op alle facetten een positieve verandering teweeg te brengen. De eerste veranderingen zijn er natuurlijk al. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare drinkbekers en eetbaar bestek, het informeren en opvoeden van de bezoekers en het inhuren van cateraars die bewust bezig zijn met produceren van lekkere en gezonde maaltijden met een lagere CO2 uitstoot.

In 2020 zal er een toename zijn in het hergebruik van aankledingsmaterialen. Ook maken eventmanagers steeds meer gebruik van lokale leveranciers om op die manier uitstoot tegen te gaan.

Met deze kleine stappen zorgen we er als eventmanagers voor dat ook de evenementenbranche zijn steentje bijdraagt aan het verlagen van de CO2 uitstoot. 

Heb jij nog tips voor het verduurzamen van evenementen? Deel het hieronder in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *