Top 5 uitdagingen organiseren virtueel evenement

Onlangs heb ik onderzoek gedaan naar de grootste uitdagingen bij het organiseren van een virtueel evenement. Dit leverde interessante inzichten op! Vandaag deel ik de highlights van dit onderzoek met je in deze blog.

 

1. Beleving

Waar de kracht van fysieke evenementen hem voornamelijk in de beleving zit, zijn eventmanagers nu erg zoekende naar hoe ze die beleving ook tijdens een virtueel evenement kunnen optimaliseren. Je kunt immers niet de sfeer bepalen door een mooie locatie te kiezen en de aankleding in een bepaalde stijl uit te voeren. Qua beleving moet je het bij een virtueel evenement dus van heel andere dingen hebben dan de fysieke beleving.

2. Interactief programma

Eventmanagers willen wegblijven bij het alleen “zenden” van content en echt de interactie aangaan met de deelnemers. Mensen actief betrekken bij de verschillende programma onderdelen. Maar hoe, is nu nog even de grote vraag. Worstel jij ook met deze vraag? Lees dan nu mijn blog; 3 tips voor het samenstellen van een interactief programma.

3. Meerwaarde creëren

Eventmanagers zijn op zoek naar hoe zij meerwaarde kunnen creëren voor hun deelnemers. Waar netwerken en een actieve bijdrage leveren aan het programma of een workshop vaak de grote meerwaarde zijn voor de deelnemers van een fysiek evenement. Wordt het lastig gevonden om dit bij een online evenement te integreren.

4. Techniek

Er is veel techniek beschikbaar. Maar hoe kies je de juiste techniek voor jouw online evenement? Een techniek die je in staat stelt jouw doelen en doelstellingen te behalen? Dat wordt momenteel nog erg lastig gevonden. Benieuwd naar mijn tips hierover? Lees dan deze blog.

5. Format kiezen

Er zijn veel verschillende typen online evenementen. Maar hoe kies je de juiste voor jouw online evenement? Er is nog veel onduidelijkheid over welke verschillende formats er allemaal zijn en welke type je in welke situatie het beste kunt toepassen.

Je kunt wel concluderen dat alles wat voorheen “gesneden koek” was nu erg ingewikkeld wordt ervaren. Waar eventmanagers een paar maanden geleden heel goed wisten hoe zij beleving en meerwaarde konden creëren. Zijn zij op deze onderwerpen nu omgeven door onzekerheid.

Nu ben ik benieuwd, herken jij je in deze top 5? Zo ja, waar ligt jouw grootste uitdaging? Zo nee, waar loop jij dan tegenaan bij het organiseren van een virtueel evenement?

Plaats je opmerking in een comment onder deze blog!

Groetjes,

Dieuwke

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *